Мјештани у Крминама добијају друштвени дом послије пола вијека

М. В.
Мјештани у Крминама добијају друштвени дом послије пола вијека

Бањалука - Градња друштвеног дома у Крминама почела је у петак, на радост мјештана, јер ће добити објекат у којем ће моћи да одржавају свечаности, организују састанке и друге активности од значаја за њихово село.

Градоначелник Игор Радојичић, који је са сарадницима посјетио у петак ову мјесну заједницу, нагласио је да је програм обнове друштвених домова на сеоском и приградском подручју почео прошле године.

- Обновљени су домови у Дебељацима и Драгочају, ускоро ће бити готови и радови у Љубачеву, а сада у Крминама почињемо градњу дома на мјесту гдје је био некадашњи - казао је Радојичић.

Према његовима ријечима, идеја је да људи добију мјеста за окупљање, за друштвене садржаје, да сеоска и приградска подручја живе и око неких малих центара окупљања, гдје ће се дешавати неки друштвени догађаји.

Радове изводи предузеће “Прогрес градња”, а заједно са набавком и уградњом столарије коштаће око 75.000 КМ. План је да до почетка јесени објекат буде стављен под кров.

Члан Савјета МЗ Крмине Србо Божић захвалио је Радојичићу и граду на издвојеним средствима за нови дом.

- Наш стари дом је изгорио прије 50 година, тако да ће са овим новим то бити поновно рађање Крмина. Нови објекат послужиће нам за састанке мјештана и Савјета МЗ, али и за одржавање друштвених садржаја - навео је Божић.

Подсјетио је да је половином маја почела и обнова друштвеног дома у Верићима, за шта је издвојено око 100.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана