Љубачево добило нови друштвени дом вриједан 190.000 КМ

Срна
Љубачево добило нови друштвени дом вриједан 190.000 КМ

Бањалука - У бањалучкој Мјесној заједници Љубачево отворен је новоизграђени друштвени дом, у чију изградњу је Град Бањалука уложио око 190.000 КМ.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић истакао је да овај објекат треба да буде центар окупљања у Љубачеву, које добија још један простор у којем могу да се одржавају састанци мјесне заједнице, гдје ће бити смјештена амбуланта, продавница и други друштвени садржаји.

“Изградња и санација друштвених домова је обиман посао на цијелом простору града, у који смо кренули прошле године с циљем да у нашим селима и приградским насељима реконструишемо или направимо потпуно нове објекте који ће бити центри окупљања, да нам људи остају на селу и да ту могу да обаве основне друштвене послове”, рекао је Радојичић новинарима у Љубачеву.

Он је додао да дом у Љубачеву први велики пројекат тог типа завршен у овој години, те да је у насељу Крмине објекта покривен.

“У Драгочају и Дебељацима реконструкција је завршена још прошле године, док се у Верићима радови приводе крају. Пред нам је Лауш, гдје треба да градимо комплетно нови објекат, са полицијском станицом, а након тога слиједи друштвени дом на Петрићевцу”, поручио је Радојичић.

Према његовим ријечима, план је да у наредним годинама сва насеља у Бањалуци, поготово села и приградска насеља добију овакве објекте.

“Љубачево заслужује овај дом и морамо се захвалити домаћину Мјесној заједници, јер да није било њихове иницијативе, сарадње и помоћи у градњи, све ово би било много скупље и трајало би много дуже”, рекао је Радојичић.

Он је навео да је ово одличан примјер сарадње Градске управе, мјесне заједнице и локалног становништва.

Предсједник Мјесне заједнице Љубачево Раденко Вујасин истакао је да је ово велики дан за све мјештане, те да ишчекују да амбуланта у новом објекту што прије почне са радом.

Вујасин је подсјетио да је пројекат за изградњу новог друштвеног дома донирало предузеће “Дрворез” из овог мјеста.

Отварању друштвеног дома у Љубачеву присуствовали су и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, посланик СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Душанка Мајкић, народни посланици, као и одборници Скупштине Града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана