Кувар награду даровао сиромашним суграђанима

М. В.
Кувар награду даровао сиромашним суграђанима

Бањалука - Да у граду не мањка људи великог срца који црту хуманости и солидарности показују на сваком кораку, показао је бањалучки кувар Борис Кречар који је своју награду прослиједио јавној кухињи "Мозаик пријатељства".

Кречар је освојио награду за најбољег кувара на регионалном такмичењу "Гастрофест", а производе од пилетине послао је на праву адресу, у јавну кухињу гдје је и неопходна.

- Овај гест је за сваку похвалу јер награду није задржао за себе, већ је донирао нашој кухињи. Поклонио нам је 150 килограма пилетине која ће нам добро доћи у припремању свечане васкршње трпезе. Размишљали смо да ли ће бити довољно хране, али смо овим отклонили и најмању сумњу, на чему смо му неизмјерно захвални - рекао је предсједник Удружења "Мозаик пријатељства" Мирослав Субашић.

Он додаје да су припреме за васкршњу трпезу у току, те да се очекује велики број Бањалучана који ће у просторијама "Мозаика" обиљежити највећи хришћански празник.

Он је нагласио да захваљујући људима великог срца и опстаје ова јавна кухиња, јер помажу људима који су у тешкој материјалној ситуацији.

- Више од 300 Бањалучана очекујемо на свечаној вечери поводом Васкрса, на тај начин покушаћемо да људима празник учинимо свечаним, онаквим какав и јесте, те да уз јаја као симбол овог празника и звуке хармонике приредимо једно незаборавно вече - казао је Субашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана