Kružni tok na Laušu gotov do 20. juna

ATV
Kružni tok na Laušu gotov do 20. juna

Radovi na izgradnji kružnog toka kod restorana “Sirano” na Laušu, napreduju predviđenom dinamikom, a radovi bi trebali biti okončani do 20. juna, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić ističe da će uskoro biti formiran i improvizovani, privremeni, kružni tok kako bi se nastavili radovi bez obustave saobraćaja.

“Po trenutnoj dinamici, ova kružna raskrsnica trebala bi biti gotova do 20. juna, kada je, po ugovoru sa izvođačem, i rok za završetak radova. Prema nekim naznakama, moguće je da radovi budu završeni i prije ovog roka”, kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Kako ističe, saobraćaj se, zbog izvođenja radova, odvija usporeno ali nema zastoja i velikih gužvi, od čega se prvobitno strahovalo s obzirom na izuzetno gust saobraćaj u ovom dijelu grada.

“Za sada nema potrebe za potpunom obustavom saobraćaja. A, ukoliko to bude potrebno, od izvođača ćemo tražiti da to bude u što kraćim intervalima kako ne bi dolazilo do zagušenja u saobraćaju”, naglašava on.

Izgradnja ovog kružnog toka, od velike važnosti za protok saobraćaja u ovom dijelu grada, izvodi se u okviru strateških planova za rasterećenje saobraćaja na svim važnijim čvorištima na području grada. Projekat, vrijedan 650 hiljada maraka, finansiraju Putevi Republike Srpske, pošto se radi o magistralnom pravcu.

Pored bržeg saobraćaja, mještani Lauša bi uskoro trebali dobiti i novi prostor za društvene sadržaje. U toku je, naime, gradnja zajedničkog objekta policijske stanice i mjesne zajednice Lauš, u okviru koje će biti izgrađena i velika sala za društvene sadržaje.

Uz ove projekte, na Laušu će u dogledno vrijeme biti otvorena još dva velika gradilišta – nova saobraćajnica između Paprikovca i Lauša (preko voćnjaka nekadašnje “Ekonomije”) i sportska dvorana uz školu “Sveti Sava”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana