Humani gest Gradskog odbora Socijalističke partije: Ugroženim sugrađanima darovali toplu odjeću

A. S.
Humani gest Gradskog odbora Socijalističke partije: Ugroženim sugrađanima darovali toplu odjeću

Banjaluka - Članovi Gradskog odbora Socijalističke partije (SP) donirali su više od 300 zimskih jakni i druge odjeće Udruženju građana “Mozaik prijateljstva”.

Šta će to značiti za one koji su ove zimske dane dočekali bez mogućnosti da kupe ovu garderobu najbolje će znati oni sami - rekao je Naum Golić, jedan od članova gradskog odbora SP-a koji je učestvovao u ovoj humanoj misiji.

- Ovo se pogotovo odnosi na djecu koja idu u školu, a i mnogo onih koji veći dio dana provode van toplog doma. Vidjelo se to i po osmijesima i riječima zahvalnosti onih kojima je jedan dio ovog kontingenta već podijeljen - dodao je Golić.

Da socijalisti Banjaluke nisu humanitarci samo u predizbornom periodu najbolja potvrda je i ova akcija, ističe jedna od aktivistkinja stranke Dragana Ristić.

- Ovo je potvrda programskih principa socijalista i agilnog rukovodstva da vode brigu i o najosjetljivijim kategorijama naših sugrađana, kojima je potreban i ovakav vid pomoći - rekla je Ristićeva.

Članovi partije najavljuju da ovdje ne planiraju da stanu, te da će već za Novu godinu najugroženijim porodicama i pojedincima biti podijeljeno 50 paketa hrane.

- Planiramo da obilježimo i Dan Republike Srpske, kada ćemo podijeliti 200 paketića našim mališanima - rekla je Zorana Sučević, članica partije.

U ovoj humanitarnoj akciji učestvovali su i Vanja Zrnić i Aleksandra Živković, koje su saglasne da je potrebno uključiti više organizacija u ovakve akcije.

- Pored “Mozaika prijateljstva” naša želja je da se uključe i pravoslavne crkve iz Obilićeva, Rebrovca i drugih dijelova grada - rekla je Zrnićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana