Град добија форум за безбједност грађана

Глас Српске

Бањалука - Бањалука би ускоро требало да добије форум за безбједност грађана који би омогућио становницима да се укључе у разматрање стања безбједности у граду те да предлажу мјере које, евентуално, треба да буду предузете.

Одлука о оснивању овог форума требало би да се нађе на дневном реду сједнице градског парламента, а која је на јучерашњем засједању скупштинског Колегијума заказана за 26. јун. 

- Улога форума би била савјетодавна и  поред грађана, овај форум би окупљао представнике разних институција од полиције, школа до невладиног сектора - рекао је градоначелник Игор Радојичић.

Казао је да је предвиђено и отварање “Херцеговачке куће” која ће бити мјесто за промоцију производа из овог дијела РС.

Радојичић је истакао да ће град највјероватније прихватити став грађана и МЗ Нова варош који нису подржали нацрт регулационог плана за градњу друштвеног објекта на зеленој површини у том насељу.

- Претпостављам да ћемо прихватити тај став и да то остане зелена површина. Онда ће Нова варош дуже вријеме остати без објекта нове мјесне заједнице јер је то градско подручје у којем нема пуно слободних површина у власништву града гдје бисмо такав објекат градили - казао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана