Годишњи концерт Ансамбла “Веселин Маслеша круна сезоне

И. К.
Годишњи концерт Ансамбла “Веселин Маслеша круна сезоне

Бањалука - Традиционалним годишњим концертом, који ће бити одржан у недјељу у Народном позоришту Републике Српске, Ансамбл народних игара и пјесама “Веселин Маслеша” ставиће круну на још једну успјешну сезону у којој су имали више од 50 наступа.

Велики број наступа, награда и признања стало је у седам деценија година постојања АНИП “Веселин Маслеша”, које се одавно сврстало међу најуспјешније у БиХ.

- До сада смо стекли велики број признања, а највећим успјехом сматрамо освајање првог мјеста и високог признања “Златни плесач” на великом међународном фестивалу дјечјег фолклора у организацији Свјетске асоцијације фолклориста у саставу УНЕСКО-а, 1980. године у Француском граду Матха - рекао је директор ансамбла Немања Кнежевић.

Ансамбл је учесник многих домаћих и међународних фестивала фолклора и других манифестација.

- “Маслеша” је учесник готово свих значајнијих манифестација на просторима бивше Југославије, укључујући и “Вуков сабор”, републичке и савезне фестивале, али се можемо похвалити и представљањем културе нашег града на сценама Москве, Лондона, Атине, Будимпеште, Брисела, Анкаре, Истанбула, Каира, Александрије, Дубаија и Абу Дабија - наглашава Кнежевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана