Два нова одборника у скупштинским клупама

В. П.
Два нова одборника у скупштинским клупама

Бањалука - Прелиминарни резултати недавних општих избора показали су да ће у Скупштини града Бањалука остати два упражњена мјеста која ће највјероватније попунити Јово Савановић из ПДП-а те Невен Станић из Уједињене Српске.

Актуелни одборник ПДП-а у бањалучкој Скупштини града Драшко Станивуковић са 18.297 гласова има загарантован мандат у идућем сазиву Народне скупштине РС. Његовим одласком из локалног парламента остаје упражњено мјесто које би требало да попуни Јово Савановић. Према подацима ЦИК-а БиХ о потврђеним резултатима локалних избора из 2016. он је идући на листи ПДП-а. Савановић је за "Глас Српске" потврдио да планира да прихвати одборничко мјесто у Скупштини по одласку Станивуковића.

Из одборничких клупа у посланичке требало би да пређе и Маринко Драгишић из Уједињене Српске. Према резултатима ЦИК-а из 2016. идући на листи је Невен Станић.

- Ако Драгишић оде, мени припада мандат у Скупштини града, али све ће бити ствар страначког договора када добијемо резултате избора - навео је Станић.

До промјена би могло доћи и у руководству бањалучке Градске управе. Директни мандат у НСРС освојила је и актуелна начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана