Донирале гардеробу геријатријском центру

А. Ј. Р.
Донирале гардеробу геријатријском центру

Бањалука - Актив жена Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука донирао је гардеробу Социјално-геријатријском центру у том граду.

- Знамо да су у овој установи смјештени људи треће животне доби који су већином сами, беспомоћни и нарушеног здравља, па им је свака помоћ, уз топлу људску ријеч, добродошла. Пензионери су радили, градили и стварали за нас и треба да им обезбиједимо достојанствену старост - рекла је предсједница Актива Даринка Пејић.

СП, између осталог, његује хумане цивилизацијске вриједности, а једна од њих је солидарност, гдје се активно заузима за угрожене и за све оне којима је потребна помоћ.

- Свједоци смо одласка младих и установе овог типа за већину нас ће бити мјесто гдје ћемо проводити своје старачке дане. Потребно је стварати услове како би услуге оваквих и сличних установа могао користити што већи број пензионера, јер знамо колико њих није у могућности себи да приуштити боравак у њима - истакла је Пејићева. Актив жена СП-а спровео је акцију прикупљања гардеробе, дјечје одјеће и обуће, играчака, књига и кроз своје активности настојаће да дођу до оних којима је та помоћ неопходна.

- С обзиром на то да је прикупљена велика количина гардеробе, жао нам је што нећемо посјетити бањалучки Црвени крст јер су нас обавијестили да немају складиште и да робу не могу примити - рекла је Пејићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана