Ђаци Центра “Заштити ме” са осмијехом ушли у свијет одраслих

Александар Стојановић
Ђаци Центра “Заштити ме” са осмијехом ушли у свијет одраслих

Бањалука - Ученици Центра “Заштити ме” прославили су у четвртак матурско вече, а у петак су обиљежили и Дан ученичких постигнућа, чиме су на најљепши начин сумирали резултате и завршили средњошколско образовање.

Пригодном манифестацијом и богатим програмом који су припремили ученици Центра традиционално је обиљежен крај школске године, а догађају су присуствовали министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић те замјеник градоначелника Срђан Амиџић.

Према ријечима директорице Зорице Кузмановић-Василић, иза Центра је веома успјешна школска година.

- Ове године матурирао је 21 ученик Центра, а сви они су били распоређени у три смјера, за зидара-молера, фризера и кувара. Веома смо поносни на њих - рекла је Кузмановић-Василић.

Ученици су у протеклој години учествовали у многим манифестацијама, а њихов труд уродио је и признањима.

- Ученица Центра Снежана Џида остварила је велики успјех на Специјалној олимпијади у Абу Дабију, гдје се окитила златном медаљом у трчању на 400 метара - рекла је директорица Центра “Заштити ме” и додала да су и остали ученици остварили запажене резултате на разним такмичењима.

Из Центра су поручили да су за свој рад добили и подршку институција, прије свега Владе Републике Српске те града.

- Подршку смо добили и од министра Шеранића и замјеника градоначелника Срђана Амиџића - закључила је Кузмановић-Василић.

Ученици ове школе у четвртак су затворили сезону матура у Бањалуци. Родитељи, родбина и пријатељи испратили су у свијет одраслих матуранте, који нису крили одушевљење.

Свечано обучени, расположени и насмијани ученици су примили дипломе за постигнуте успјехе. Према њиховим ријечима, иза њих је најљепши период који ће памтити до краја живота.

Матурант Центра који је завршио за зидара-молера Бојан Шарчевић рекао је да је кроз школовање стекао велики број пријатеља.

- Највише ћу памтити љубазне и угодне професоре и особље који нам је увијек помагало - додао је Шарчевић.

Запослење

Као чињеницу на коју су нарочито поносни директорица Центра Зорица Кузмановић-Василић истиче то што бар два ученика послије завршеног школовања пронађу посао у струци.

- Веома добру сарадњу имамо са пекаром “Мања” која увијек запосли једног или два наша ученика, а сарађујемо и са грађевинским фирмама гдје наши ученици иду на праксу. Прошле године, након завршене школе, наша два ученика из Прњавора су се запослила у грађевинским фирмама - рекла је Кузмановић-Василић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана