Bogat program u slavu narodnom tribunu

A. S.
Bogat program u slavu narodnom tribunu

Banjaluka - Tradicionalna manifestacija “Kočićev zbor” biće održana od 19. do 25. avgusta, a iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku najavljuju bogat program koji će biti održan na tri lokacije, u Banjaluci, Stričićima i Beogradu.

Svečano otvorenje biće 19. avgusta 2019. godine u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske i tom prilikom biće prezentovan projekat “Soba sjećanja Petra Kočića”, kojim će na inovativan način biti prikazani život i književno djelo slavnog pisca.  I ove godine biće održano niz kulturnih manifestacija kojim će biti promovisano stvaralaštvo velikog narodnog tribuna i njegovog kraja, kao što su zmijanjski vez, književnost i slikarstvo.

- Veliko finale “Kočićevog zbora” 25. avgusta biće u rodnom mjestu narodnog tribuna, Stričićima, uz tradicionalne borbe bikova za nagradu “Jablan” te takmičenja u narodnim igrama i vještinama. Ova manifestacija ima veliki značaj za grad i uvršćena je u kalendar kulturnih manifestacija grada - navode u odjeljenju.

Do 30. juna otvoren je i javni poziv za dodjelu “Kočićeve nagrade”, priznanja koje se dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana