Богат културно-умјетнички програм уочи крсне славе града

Срна
Богат културно-умјетнички програм уочи крсне славе града

Бањалука - Уочи крсне славе града Бањалука - Спасовдана, вечерас је у Банском двору организован богат културно-умјетнички програм у оквиру којег су пред бројном публиком наступили хорови, музичари и фолклораши.

У оквиру програма под називом "У сусрет Спасовдану" наступили су Мјешовити хор Српског пјевачког друштва "Јединство", Градски тамбурашки оркестар, Мјешовити хор и Женска пјевачка група Катедре за етномузикологију Академије умјетности Бањалука, хор свештеника Епархије бањалучке, фолклорни ансамбли и народни оркестри "Веселин Маслеша" и "Чајавец", ученици Музичке школе "Владо Милошевић" и гуслар Владимир Ирић.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је новинарима да је за грађане вечерас уприличен музички колаж, те да се обиљежавање крсне славе града наставља сутра.

"Слиједе стандардне празничне спасовданске свечаности. Ујутро ће у Храму Христа Спаситеља бити служена литургија и обављена литија... Позивамо грађане да нам се придруже", поручио је Радојичић који је, уз бројне званице из јавног и друштвеног живота Бањалуке и Српске, присуствовао манифестацији "У сусрет Спасовдану".

Он је подсјетио да је, због кише, културно-умјетнички програм вечерас одржан у Банском двору, умјесто на платоу испред Храма Христа Спаситеља, како је планирано.

Према програму обиљежавања Спасовдана, сутра ће у Храму Христа Спаситеља, у 9.00 часова, бити служена Света архијерејска литургија, након чега ће бити освештано славско жито и колач.

По завршетку славског обреда, услиједиће спасовданска литија око Саборног храма. Истог дана биће одржани и спортски садржаји - финале Купа града у којем ће се на Градском стадиону састати фудбалски клубови "Борац" и "Жељезничар Спорт тим".

Обиљежавање крсне славе града биће завршено у суботу, 8. јуна концертом Дивне Љубојевић и хора "Мелоди" у Банском двору.

Славу града, која је уједно и слава Храма Христа Спаситеља заједно обиљежавају град Бањалука и Српска православна црква - парохија Бањалучка.

Програм прославе Спасовдана дио је манифестације "Прољеће у Бањалуци".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана