Бањалука покреће кампању о обавезној вакцинацији дјеце

Срна
Бањалука покреће кампању о обавезној вакцинацији дјеце

Бањалука - На подручју Бањалуке вакцинацијом је обухваћено свега 57 одсто дјеце, због чега ће град наредне године покренути промотивну кампању с циљем подизања свијести суграђана о обавезној вакцинацији дјеце, у настојању да се повећа обухват и на тај начин спријечи избијање давно искоријењених болести, одлучено је на данашњој сједници градског Штаба за ванредне ситуације.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић наложио је данас Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт да припреми план кампање за 2019. годину с циљем да се утиче на свијест становништва о потреби вакцинације, саопштено је из Градске управе.

"Од посебног значаја је да у ову кампању, осим надлежних градских служби, буду укључене и све основне школе, вртићи, Републички педагошки завод и Дом здравља како би акција била што ефикаснија", рекао је Радојичић, након што је Штаб размотрио информацију о епидемиолошком стању и заштити на подручју Бањалуке.

Штаб је размотрио информацију градских служби у вези са такозваним критичним тачкама на градским водотоцима које су прошле године идентификоване, у оквиру планова за спречавање посљедица поплава.

Према извјештају надлежних служби, од 37 критичних тачака које могу изазвати поплаве, у међувремену је уређено њих 34, док ће радови бити изведени на три преостале дионице градских водотокова које су оцијењене потенцијално ризичним.

Из Градске управе наводе да је, у оквиру ових настојања, Радојичић наложио данас надлежним градским службама да што прије ријеше преостале имовинско- правне односе који већ годинама ометају изградњу насипа на ријеци Врбањи у насељу Чесма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана