Бањалука: Асфалтиран дио пута Куљани-Барловци-Церици

Срна
Бањалука: Асфалтиран дио пута Куљани-Барловци-Церици

Бањалука - У бањалучком насељу Куљани асфалтиран је дио пута Куљани-Барловци-Церици /Седма Куљанска улица/ у дужини 500 метара, за чију је изградњу из буџета града издвојено 75.000 КМ.

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић, који је заједно са начелником Одјељења за саобраћај и путеве Славишом Сандићем обишао ову дионицу пута, рекао је новинарима да данашње отварање саобраћајнице представља наставак пројеката модернизације саобраћајнице који је започет прошле године.

Амиџић је нагласио да ова саобраћајница пролази поред школе коју похађа знатан број дјеце и истакао да је у послијератном периоду у овом насељу дошло до интензивне градње.

“Велики број наших суграђана који живе у овом насељу су из категорије избјеглих или расељених лица, и држава је на одређени начин помогала да они ријеше стамбено питање, а ми као локална заједница треба да им омогућимо да живе угодније”, навео је Амиџић.


Сандић је рекао да је нова дионица саобраћајнице у насељу Куљани данас отворена у складу са Стратегијом развоја локалних путева и градских саобраћајница коју је усвојио градски парламент, а који је усагласио да су приоритети насеља Куљани, Пријечани, Шарговац, Мотике и Чесма.

“За ову трасу издвојено је око 75.000 КМ у оквиру инвестиционог одржавања саобраћајница”, навео је Сандић и додао да је извођач радова предузеће “МГ Минд”.

Он је рекао да ће у току ове седмице бити асфалтиран дио Треће Куљанске улице на почетку овог насеља, напомињући да се ради парцијално.

Сандић је рекао да су при крају и послови који се раде и у другим приградским насељима, те истакао да се данас полаже први слој асфалта на саобраћајницу према насељу Пријечани, што је важна инвестиција.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Куљани Јовица Томић рекао је да је отварање асфалтиране дионице пута значајно за мјештане Куљана, јер је то нешто на чему се гради ентузијазам за наредне пројекте.

“Тих 500 метара ће олакшати саобраћај, јер је пут био у јако лошем стању”, нагласио је Томић.

Он је истакао да је приоритет за идућу годину наставак асфалтирања ове дионице, као и Треће Куљанске улице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана