Završetak Zelenog mosta tek u maju

nezavisne.com
Završetak Zelenog mosta tek u maju

Banjaluka - Zeleni most još nije završen iako je, prema ugovoru, predviđeni rok za njegov završetak bio 15. aprila, a gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da će zbog toga izvođač radova morati da plati penale.

“Rok za završetak mosta je probijen jer je ovaj projekat trebalo da bude realizovan do 15. aprila, ali most još nije završen, tako da će se dalje postupati po ugovoru, što znači da će izvođač morati da plati penale”, kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, manje je bitno da li će biti kažnjeni određenim iznosom, jer insistiraju da izvođač što prije završi ove radove.

“Tako da se nadam da će građani u toku proljeća dobiti jedan potpuno nov i savremen most”, istakao je Radojičić.

Dodao je da ovi radovi kasne iz više razloga, jer izvođač nije mogao raditi na mostu u zimskom periodu, zatim prilaz gradilištu je bio prilično kompleksan, ali i u pojedinim intervalima se nije radilo dovoljnim intenzitetom.

Radenko Crnogorac, direktor “Prijedorputeva”, koji izvode ove radove, kaže da bi Zeleni most trebalo da bude završen do kraja maja.

“Bez obzira na nečije želje, ugovorne obaveze, penale, naše konsekvence, ali i investitora, u ovom trenutku je realno i očekujemo da most bude završen do kraja maja”, rekao je Crnogorac.

Dodao je da im je žao što su prihvatili prvobitni rok od pet mjeseci i što se nisu žalili u fazi tendera na nerealno postavljen rok.

“I tada se znalo da ti radovi ne mogu biti urađeni u tom vremenskom periodu”, rekao je Crnogorac.

Dodao je da je čitav niz faktora uticao na radove od početka posla, a da su to vremenski uslovi, nivo rijeke Vrbas, usklađivanje projektne dokumentacije i povećanje obima nekih radova, te da tu ima grešaka i izvođača, ali i svih učesnika u projektu.

Građani kažu da ovi radovi predugo traju, ali da se nadaju da će biti završeni uskoro i da će konačno dobiti novi most.

“Ovaj most je neophodan i mnogi građani jedva čekaju kada će biti otvoren, jer trenutno moraju da idu okolnim putem da bi stigli sa jedne obale Vrbasa na drugu”, rekao je Mladen R. iz Obilićeva.

Smatra da će se, nakon što most bude pušten u funkciju, i gužve u gradu znatno smanjiti.

Izgradnja ovog mosta, koji će spojiti naselja Obilićevo i Kočićev vijenac, počela je u julu prošle godine. Prvobitni rok za izgradnju bio je pet mjeseci, nakon čega je produžen za 15. april, a vrijednost ovih radova je oko 2,2 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana