Za “Park šume” i lokalne puteve iz budžeta grada 250.000 KM

Srna
Za “Park šume” i lokalne puteve iz budžeta grada 250.000 KM

Banjaluka - Šumsko gazdinstvo “Banjaluka” trebalo bi da u gradski budžet za ovu godinu uplati 250.000 KM od prodaje šumskih drvnih sortimenata, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Za investiciono održavanje i rekonstrukciju staza i druga ulaganja u zaštićenom području “Park šume” biće iskorišteno 50.000 KM, a 200.000 KM za investiciono održavanje, modernizaciju i rekonstrukciju lokalnih i nekategorisanih puteva koji su određeni Programom zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu.

Zakonom o šumama, korisnik šuma i šumskog zemljišta u svojini Republike Srpske dužan je da u budžet lokalne zajednice uplati 10 odsto sredstava ostvarenih prodajom šumskih drvnih sortimenata koji potiču sa područja te lokalne zajednice.

Ova sredstva se koriste za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje infrastrukture i drugih objekata na ruralnim područjima jedinice lokalne samouprave sa koje potiču prodati sortimenti, kao i za održivi razvoj zaštićenih područja.

U gradskom Odjeljenju za privredu kažu da se, na bazi prikupljenih sredstava po osnovu naknade za korištenje šuma i šumskog zemljišta u 2018. godini, u ovoj godini očekuje prihod od 250.000 KM, a ovim namjenskim sredstvima će raspolagati Odjeljenje za komunalne poslove i Odjeljenje za saobraćaj i puteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana