За “Парк шуме” и локалне путеве из буџета града 250.000 КМ

Срна
За “Парк шуме” и локалне путеве из буџета града 250.000 КМ

Бањалука - Шумско газдинство “Бањалука” требало би да у градски буџет за ову годину уплати 250.000 КМ од продаје шумских дрвних сортимената, речено је Срни у Градској управи.

За инвестиционо одржавање и реконструкцију стаза и друга улагања у заштићеном подручју “Парк шуме” биће искориштено 50.000 КМ, а 200.000 КМ за инвестиционо одржавање, модернизацију и реконструкцију локалних и некатегорисаних путева који су одређени Програмом заједничке комуналне потрошње за ову годину.

Законом о шумама, корисник шума и шумског земљишта у својини Републике Српске дужан је да у буџет локалне заједнице уплати 10 одсто средстава остварених продајом шумских дрвних сортимената који потичу са подручја те локалне заједнице.

Ова средства се користе за изградњу, реконструкцију и одржавање инфраструктуре и других објеката на руралним подручјима јединице локалне самоуправе са које потичу продати сортименти, као и за одрживи развој заштићених подручја.

У градском Одјељењу за привреду кажу да се, на бази прикупљених средстава по основу накнаде за кориштење шума и шумског земљишта у 2018. години, у овој години очекује приход од 250.000 КМ, а овим намјенским средствима ће располагати Одјељење за комуналне послове и Одјељење за саобраћај и путеве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана