Велики и мали трчали за никољданске пакетиће

nezavisne.com
Велики и мали трчали за никољданске пакетиће

У парку Младен Стојановић у Бањалуци данас је одржана трка “Бањалучка зимска петица” на којој је учествовало више од 150 тркача.

Ово је уједно била и последња трка у склопу Бањалучке тркачке лиге за ову годину која је имала хуманитарни карактер, јер дио средстава од пријава иде за набавку Никољданских пакетића за дјецу са инвалидитетом на подручју града и дјецу из социјално угрожених породица.

Душко Тадић, предсједник Атлетског клуба инвалида Врбас из Бањалуке и један од организатора Бањалучке тркачке лиге, рекао је да је циљ ове четврте трке у овој години да прикупе око 500 никољданских пакетића колико је за сада потребно за сву дјецу са инвалидитеом на подручју града, као и за дјецу из социјално-угрожених породица.

“На трци је учествовало преко 150 учесника, што је прилично добар број с обзором да је децембар и да је хладно. Ми већ сутра настављамо акцију захваљујући спонзорима који су пријатељи лиге и који ие нам помоци да прикупимо пакетиие”, закључио је Тадић.

Божидар Вујиц из Приједора, који је први стигао до циља, рекао је да иако временски услови нису били идеални, јер је било хладно, али да ипак није било тешко јер је истрчао трку као тренинг трку и није му био важан коначни исход.

“Нисам много размишљао о томе да ли ћу се пријавити за трку и одмах сам се пријавио јер је трка хуманитарног карактера, радо ћу се опет одазвати”, истакао је Вујић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана