Ученици Технолошке школе прославили матуру: Пријатељства из ђачких клупа за цијели живот

Вања Гајић
Ученици Технолошке школе прославили матуру: Пријатељства из ђачких клупа за цијели живот

Бањалука - Са широким осмијесима, у раскошним тоалетама и одијелима матуранти Технолошке школе су у недјељу прославили матурско вече.

На полагање испита зрелости испраћени су уз звуке трубача из парка “Петар Кочић”, гдје је по традицији било окупљање. Младост и љепота мамили су уздахе пролазника, али и родбине и пријатеља који су их пратили током дефилеа центром града  до хотела “Босна”, гдје је уприличена прослава.

Матуранти нису крили одушевљење, а многима се отела и покоја суза, да ли радосница због завршетка школовања или од туге због растанка са другарима из школских клупа.

Козметички техничар Тамара Кутић каже да ће средњошколске дане највише памтити по дружењу јер су пријатељства из ђачких клупа она за цијели живот.

- Свако од нас ће кренути својим путем, али вријеме које смо провели заједно биће успомена за цијели живот. Недостајаће ми другари и незаборавни тренуци проведени с њима, које ћу заувијек памтити - рекла је Кутићева.

Додала је да планира даље школовање и да јој је жеља да упише Факултет за безбједносне науке.

Без обзира на то хоће ли наставити школовање и уписати се на факултет или заувијек напустити школске клупе, сви имају исту жељу, сачувати стечена пријатељства.

Фризер Срђан Шојић није крио задовољство што је стекао ову диплому, јер каже да му се жеља испунила.

- Најљепше од свега било је дружење и жао ми је што се растајемо. Планирам да отворим свој фризерски салон, јер је ово позив којим желим да се бавим и своју креативност покажем и на некој модној ревији - навео је Шојић.

Професор физичког васпитања Ивана Шалић додала је да је  матурско вече за сваког ученика круна школовања, било да је ријеч о основном или средњем образовању.

- Ученици матурско вече ишчекују са великим узбуђењем. Та ноћ, у којој не размишљају о оцјенама, писменим задацима, изостанцима и свему што средњошколско образовање носи са собом, нажалост, као и све што је лијепо у животу, недовољно дуго траје. Била је ово једна добра генерација ученика којој желим много среће у даљем школовању и животу - казала је Шалићева.

Званични дио вечери

Ученици и разредне старјешине позабавили су се припремом програма за представљање матураната као забавним садржајем који је насмијао, разњежио, али и расплакао неколико слављеника.

- И тај дио ноћи дао је посебну чар и учинио је другачијом - истакла је професор Ивана Шалић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана