У нултој зони 400 нових паркинг мјеста

nezavisne.com
У нултој зони 400 нових паркинг мјеста

Бањалука - Новим приједлогом о цијени паркинга у граду, којим би, између осталог, било извршено помјерање зона, нулта зона требало би да буде проширена за 400, односно са садашњих више од 200 на око 600 мјеста, рекао је за “Независне” Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве.

Додао је да ће нулта зона новим приједлогом сигурно бити скупља, али да се још увијек не зна тачно колико ће то бити.

“Садашња нулта зона има нешто више од 200 мјеста, а требали би је проширити са додатним паркинзима у центру града. Засад би у нулту зону требало да уђе паркинг код хотела 'Талија', који има близу 300 мјеста”, рекао је Сандић.

Додао је да постоји могућност да се још неко мјесто за паркинг помјери из прве у нулту зону, а најизвјесније је да ће то бити паркинг код Дома омладине.

Овим приједлогом желе у граду да смање гужву коју стварају они који долазе у центар града и остају паркирани цијели дан.

“Али при свему овом, водићемо рачуна да се цијена повлаштених станарских карата не мијења или да бар то повећање не буде велико”, рекао је Сандић.

Додао је да ресорно одјељење још увијек припрема приједлог који ће упутити градоначелнику Игору Радојичићу на разматрање.

“У наредних 20 дана имаћемо спреман тај приједлог са неким варијантама. Након тога је на градоначелнику да одлучи. За коју год варијанту да се опредијелимо, Скупштина града ће о томе одлучивати јер се ради о комуналној услузи”, појаснио је Сандић.

Тренутна цијена паркинга у нултој зони, у којој је паркирање могуће у максималном трајању од два сата, износи једну КМ по сату.

За прву зону један сат паркирања кошта једну КМ, а цијена цјелодневне карте у овој зони је пет КМ.

У другој зони паркирање кошта 0,50 КМ по сату, а цјелодневно три КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана