У наредној години више новца за бањалучки спорт

Срна
У наредној години више новца за бањалучки спорт

Бањалука - Град Бањалука ће у наредној години повећати новчана издвајања за спорт, која ће се односити и на нове пројекте уведене ове године с циљем укључивања што већег броја дјеце у спортске активности, речано је Срни у Градској управи.

Издавајања за један од тих пројеката “Спорт доступан дјеци” биће увећана за 54 одсто у односу на ову годину.

Начелник градског Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац рекао је Срни да овај пројекат подразумијева суфинансирање чланарина у спортским организацијама за дјецу у нижим узрасним категоријама.

Он је навео да је у оквиру овогодишњег програма суфинансирано 1.700 чланарина, а у наредној је планирано повећање, односно суфинансирање 2.500 чланарина.

Бањац је истакао да ће за те намјене бити издвојено око 77.000 КМ које ће бити распоређене посредством јавног позива.

Он је нагласио да је овај пројекат и један од важнијих дијелова Програма развоја спорта града за период 2018-2022. године, који ће Скупштина града Бањалука разматрати у сриједу, 26. децембра.

Знатно повећање предвиђено је и за пројекат “Развој спорта кроз школске спортске секције”, који подразумијева увођење додатних спортских секција у оквиру изабране спортске активности за ученике од другог до петог и од шестог до деветог разреда основних школа.

Град Бањалука ће наредне године први пут стипендирати девет најуспјешнијих спортиста на основу спортских успјеха у овој години, и за то је планирано 18.600 КМ.

У наредној години за шест одсто биће увећана и средства за основни, посебни и допунски програм, односно суфинансирање програмских манифестација и такмичења или манифестација спортских организација у складу са оствареним резултатима.

Финансијска подршка неће изостати ни за пројекат обуке пливања дјеце школског узраста, и, у 2019. години, град ће платити систематске прегледе спортиста сениора.

Програмом су планирана и средстава за изградњу теретана за вјежбање на отвореном, и то у мјесној заједници Чесма код стадиона Фудбалског клуба “Рекреативо” и у мјесној заједници Обилићево на плажи код новог моста на локацији “Зеленог моста”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана