U бањалучким насељима непознате особе мамиле дјецу у комби

ATV
U бањалучким насељима непознате особе мамиле дјецу у комби

Бањалука - Вијест да су двије непознате особе разговарале са дјечаком од 11 година и звали га да приђе комбију у коме су се возили забринула је мјештане бањалучког насеља Дракулић.

Бањалучка полиција потврђује да су примили двије пријаве у којима се наводи да су непознате особе мамиле дјецу у комби. 

Осим у Дракулићу сличан догађај десио се и у насељу Чесма. Такође, је непознати возач причао са дјецом и наводно нудио да их ошиша. 

У полицији за сада не откривају превише детаља, али кажу да све раде да би се што прије сазнало о чему је ријеч. Напомињу из полиције и да свакодневно обилазе образовне установе, али и мјеста на којима дјеца бораве, ради што боље безбједности.

"Полицијски службеници поводом пријава предузимају мјере и радње са циљем утврђивања околности запримљених пријава и индентификације лица", истакао је Раденко Стакић, нечелник Сектора полиције ПУ Бањалука.

У Дракулићу јуче нерадо говоре о овом случају. Поједини мјештани у разговору мимо камере кажу да су о мистериозном комбију сазнали путем друштвених мрежа, али да детаље не знају. Ипак, због свега тога страхују за безбједност најмлађих.    

"То је стврано страшно, то је најстрашније, све се може некако толерисати, али када се о дјеци ради то је то је..."

"То је стварни ружно ради дјеце наше, ради свега треба пријавити ко нађе шта ја знам", истакли су грађани.

Према незваничним сазнањима ови догађаји су се десили у близини основних школа у овим мјесним заједницама. У школи у Дракулићу кажу да не знају детаље догађаја и да их нико није обавијестио, али поручују да ђаке редовно савјетују да са непознатим особама не разговарају.

Сличан догађај десио се и у насељу Чесма из полиције кажу да за сада та два догађаја не могу довести у везу, ипак апелују на све грађане да било какву сумњиву радњу пријаве у најближу полицијску станицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана