Туристи преплавили Бањалуку

ATV
Туристи преплавили Бањалуку

Туристи су окупирали Бањалуку. Хиљаде Словенаца, Хрвата, гостију из Србије, али и све више посјетилаца из западне Европе, дошли су да Нову годину дочекају у Републици Српској. Петар из Словеније Бањалуку често посјећује. Овај пут је дошао са породицом, каже, већ неколико година празнике је провео управо овдје. Јефтино је и угодно, каже Петар.

“У Бањалуку долазим пар пута годишње, а највише ми се свиђају храна, шетња по граду и људи који су јако гостољубиви,” каже Петар Мензек, туриста из Словеније. 

Угоститељи задовољно трљају шаке, 90 одсто смјештајних капацитета је попуњено. Ове сезоне у Бањалуци се биљеже и организовани доласци великог броја туриста, који су до сада били права ријеткост. Број заинтересованих је премашио сва наша очекивања, кажу из агенције која организује доласке. 

“Што се тиче нас долази између 450 и 500 бројева, али се тај број мијења, зато што ево у задња два дана четврти пут мијењамо распоред соба, зато што се повећава тај број,” каже Саша Марковић из агенције “Луцидо” 

Цијене у хотелима нису повећане, али за издавање “стана да дан” туристи морају одвојити и дупло више новца, кажу из Туристиче организације Бањалука. За велику потражњу заслужан је богат новогодишњи програм. 

“До сад је ово најбољи, најбогатији, најинтересантнији и најзанимљивији за туристе организован дочек новогодишњих празника у Бањалуци, који ће бити три вечери са познатим регионалним звијездама и засигурно они као такви привлаче велик број туриста из земаља у региону,” каже Зоран Санковић, самостални стручни сарадник у Туристичкој организацији града Бањалука. 

По квалитету и понуди новогодишњег програма Бањалука је у рангу са великим регионалним центрима, каже градоначелник.

“Велики смо труд уложили да се град Бањалука афирмише, да долазе туристи и да се овај град развија. Хиљаде људи зарађује плате у трговини, угоститељству, хотелијерству и ми смо се потрудили да у овај град дођу људи са стране, да уложе своја средства, да људи више зараде и да имају посла,” рекао је Игор Радојичић. 

На “Крашовом” паркингу у центру града 30.децембра наступа Харис Џиновић, у новогодишњој ноћи Жељко Самарџић и Никола Роквић , а првог дана 2019. године све заинтересоване ће забављати Жељко Јоксимовић, кажу из Градске управе Бањалука. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана