“Тржница” здравом храном спаја село и град

Илијана Божић
“Тржница” здравом храном спаја село и град

Бањалука - Јубиларна 20. манифестација “Дан за хвала” биће као и претходне прилика да евоцирамо успомене на љепоте некадашњег мирног живота, покажемо како се тада трговало и окупимо све наше кориснике, продавце и купце.

Изјавио је то у петак на конференцији за новинаре  генерални директор “Тржнице”  Немања Билановић најавивши да ће ова традиционална смотра бити одржана на Духовски уторак,  18. јуна.

- Ово је јединствена прилика да се присјетимо традиције одржавања  вашара као претече тржничке дјелатности у граду - казао је Билановић.

Истакао је да ће свечано обиљежавање крсне славе “Тржнице” почети у недјељу када ће руководство предузећа уручити захвалнице пословним партнерима и радницима.

- Два дана касније на традиционалној манифестацији “Дан за хвала” посјетиоци ће моћи уживати у богатом културно-умјетничком програму, смотри аутохтоних сорти и расних грла коња, фијакерима који ће по традицији  продефиловати кроз град и заједничком ручку. Програм ће почети у уторак у 11 часова на Новој пијаци - рекао је Билановић.

Предузеће обиљежава 92 године постојања и успјешног рада, чиме се убраја у ред најстаријих на овим просторима.

- Настојимо да здравом храном спојимо село и град. Посљедњих година биљежимо тренд раста посјете туриста, односно страних купаца. Најважнију улогу има домаћа и здрава храна. Бројимо око 1.000 закупаца који посједују пословне просторе и тезге, а они који су дошли углавном ту и остају - истакао је Билановић.

Нагласио је да се предузеће може похвалити добрим пословањем на свим пословним јединицама.

- У оквиру могућности “Тржница” учествује у низу хуманитарних акција, помаже спортске и културне манифестације, те ради на очувању традиције тржничке дјелатности ових простора - закључио је Билановић.  

Руководилац продаје и маркетинга Слободанка Гаћановић истакла је да спој модерног и традиционалног трговања још увијек функционише, те да се велика пажња посвећује хигијенској безбједности хране. Свакодневно се раде прегледи на основу којих се добија дозвола за промет.

Манифестацију као и претходне три године подржава Туристичка организација града, чиме поприма туристички значај.

 

У мисији хуманости

Представници “Тржнице” у понедјељак ће посјетити Јавну установу “Центар за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора” и том приликом  ће штићеницима уручити пригодне поклоне.

- Од кад је Конференција беба устоличена наше предузеће дарује прворођену видовданску бебу, а ове године очекујемо осму. “Тржница” је готово увијек у мисији хуманости, рекла је Гаћановићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана