Талић посјетио пољопривреднике на Мањачи

ELTA TV
Талић посјетио пољопривреднике на Мањачи

Горњи Лусићи - Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић са сарадницима посјетио је данас села на платоу Мањаче и поразговарао са пољопривредним произвођачима на овом дијелу бањалучке градске територије.

Талић је посјетио имање Милана Лазичића у Горњим Лусићима, пољопривредног произвођача који живи на 1000 м надморске висине, на крајњем југу бањалучке градске територије, у жељи да сазна са којим се све потешкоћама суочава ова породица која се бави сточарством.

У току посјете селима на платоу Мањаче,  предсједник Скупштине града Бањалука, Зоран Талић, обишао је и пољопривредна газдинства Драгослава Савановића и Драге Илића у Локварима. 

„Захвални смо предсједнику градске скупштине што је и поред ниских температура и сњежног покривача, посјетио овај дио бањалучке територије. Овом приликом смо упознали предсједника, са проблемом препумпне станице у Горњим Лусићима,  због које домаћинства у том селу  још увијек нису снабдјевена питком водом. Било је говора и о подстицајима пољопривредним произвођачима на овом простору, али и о плановима мјештана села на Мањачи, у области туризма”, рекао је новинарима, Драго Илић, пољопровредни произвођач из Локвара.

„Обишли смо данас неколико пољопривредних прозивођача у Локварима и Горњим Лусићима, у селима која се налазе на највишој надморској висини, а припадају бањалучкој градској територији.  Била је то прилика да сазнамо са којим се потешкоћама суочавају наши пољопривредници на овом простору, али и да поразговарамо  о мјерама које Град Бањалука предузима на подстицању пољопривредне производње. Разговарали смо и о пројектима мини сирана и млијекомата чију реализацију већ дуже вријеме заговарамо”, рекао је након обиласка села на платоу Мањаче, предсједник Скупштине града, Зоран Талић

Он је напоменуо да поред пољопривреде, овај дио бањалучке градске територије има велике потенцијале у области туризма, да без великих улагања Мањача може бити бањалучки Златибор. Талић је  нагласио да је са конкретним приједлозима, управо на ову тему и представницима Туристичке организације сугерисао,  на  посљедњем скупштинском засједања током расправе о стању туризма на подручју града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана