Taksista spasao djevojčicu od naleta ptica y banjalučkom naselju Starčevica

srpskainfo.com
Taksista spasao djevojčicu od naleta ptica y banjalučkom naselju Starčevica

Banjaluka - Vrane su opet napale u banjalučkom naselju Starčevica, ovaj put dvoje djece uzrasta od osam i 12 godina, dok su išli u školu.

Radi se izgleda o istim vranama koje su ranije napale dvije djevojke kod pasarele u neposrednoj blizini Osnovne škole “Branko Radičević”.

“Dječaka od osam godina spasao je kačket jer je vrana u više navrata udarila kljunom u kačket. Preplašeni dječak spasao se tako što je pobjegao prema školi. U drugom slučaju, djevojčicu od 12 godina vrana je takođe napala u blizini pasarele, a spasao je taksista”, ispričao je očevidac.

Ogorčeni mještani kažu da ukoliko nadležni ne preduzmu ništa da će problem sa vranama riješiti na svoj način.

Iz Društva za istraživanje biodiverziteta pojašnjavaju da je u gradovima generalno povećan broj vrana, i to zbog ljudske aktivnosti i nepropisnog odlaganja smeća koje privlači ove ptice.

“Vrana je teritorijalna ptica i zaštitnički je nastrojena, naročito u ovom periodu razmnožavanja i podizanja mladih. Njihova agresivnost najčešće je povezana sa nekim ljudskim ponašanjem koje ih uznemiri, ali ne mogu da nanesu ozbiljne povrede ljudima”, kaže ekolog iz ovog Društva Jovica Sjeničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana