Таксиста спасао дјевојчицу од налета птица y бањалучком насељу Старчевица

srpskainfo.com
Таксиста спасао дјевојчицу од налета птица y бањалучком насељу Старчевица

Бањалука - Вране су опет напале у бањалучком насељу Старчевица, овај пут двоје дјеце узраста од осам и 12 година, док су ишли у школу.

Ради се изгледа о истим вранама које су раније напале двије дјевојке код пасареле у непосредној близини Основне школе “Бранко Радичевић”.

“Дјечака од осам година спасао је качкет јер је врана у више наврата ударила кљуном у качкет. Преплашени дјечак спасао се тако што је побјегао према школи. У другом случају, дјевојчицу од 12 година врана је такође напала у близини пасареле, а спасао је таксиста”, испричао је очевидац.

Огорчени мјештани кажу да уколико надлежни не предузму ништа да ће проблем са вранама ријешити на свој начин.

Из Друштва за истраживање биодиверзитета појашњавају да је у градовима генерално повећан број врана, и то због људске активности и непрописног одлагања смећа које привлачи ове птице.

“Врана је територијална птица и заштитнички је настројена, нарочито у овом периоду размножавања и подизања младих. Њихова агресивност најчешће је повезана са неким људским понашањем које их узнемири, али не могу да нанесу озбиљне повреде људима”, каже еколог из овог Друштва Јовица Сјеничић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана