Слиједи обиљежавање бањалучких башта локала

nezavisne.com
Слиједи обиљежавање бањалучких башта локала

Бањалука - Обиљежавање љетних башта угоститељских објеката почеће 25. марта и трајаће мјесец дана, саопштено је из Одјељења за просторно уређење.

Према одлуци Скупштине града, све љетне терасе постављене на јавној површини испред угоститељских објеката биће обиљежене бијелом бојом с уграђеним грбом града који ће бити отпорни на атмосферске утицаје.

“Циљ обиљежавања је лакша контрола постављених башта, јер се у пракси дешава да закупци јавних површина често користе веће површине од одобрених”, рекао је Слободан Станаревић, начелник Одјељења за просторно уређење.

Додао је да ће захваљујући овој мјери градске службе моћи, без увида у дозволе и документацију, на једноставан начин провјерити да ли је тераса у оквиру прописаних габарита.

Миленко Летић, начелник Комуналне полиције, рекао је да ће ова одлука олакшати посао и Комуналној полицији која обавља надзор над заузимањем јавних површина, те ће лакше утврдити да ли је љетна башта постављена у складу или мимо одобрења.

“На терену имамо разних ситуација и некада је заиста тешко утврдити границе без вођења дуготрајних поступака и прикупљања разне документације, што нам је отежавало посао. Физичким обиљежавањем тераса и на први поглед ће бити јасно да ли се ради о легалном или нелегалном заузимању простора”, рекао је Летић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана