Скоро 1.000 км пута на подручју Бањалуке под макадамом

nezavisne.com
Скоро 1.000 км пута на подручју Бањалуке под макадамом

Бањалука - На територији града 990,8 километара макадамског пута чека на асфалтирање, потврдили су у Градској управи.

У граду има укупно 1.897 километара локалних категорисаних путева, од чега су асфалтирана 906,2 километра, а остатак су макадамски путеви.

У мјесној заједници Куљани од 23 улице њих десетак чека асфалтирање.

“Најкритичнија је 3. куљанска улица, која је са свим својим крацима дужине око 900 метара. Улица је пуна рупа и кад год падне киша ствара се блато, а у њој има много малишана”, казао је за “Независне” Јовица Томић, предсједник Савјета мјесне заједнице Куљани.

Истакао је да им је асфалтирање ове улице приоритет, а да су остале улице краће те да се њихове дужине крећу од 100 до 400 метара.

У насељу Пријечани имају укупно 33 улице, а од тога више од половине није асфалтирано.

Дарко Шкобић, предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани, каже да су најкритичније улице Ђакона Авакума, Унска и Зелена долина.

“То су улице које су на узбрдицама и при свакој киши вода однесе сав материјал са пута”, истиче Шкобић и додаје да је остало осам или девет километара неасфалтираног пута у том насељу.

Мјештани Улице кнеза Михаила Обреновића жале се да сваки пут кад падне киша оде и слој макадамског пута и да те путеве ријетко санирају.

“У неколико година макадамски пут је само једном саниран, а након кише нам вода однесе слој пута”, жале се мјештани те улице.

Рајко Радаковић, предсједник Савјета МЗ Шарговац, каже да у њиховом насељу има око осам километара макадамског пута.

“Приоритет је Нова улица која нас спаја са дијелом насеља које је направљено за породице погинулих бораца, а које се налази на врху Шарговца”, рекао је Радаковић.

У Градској управи рекли су да двије мјесне заједнице нису повезане асфалтном цестом са урбаним дијелом града, а то су Стратинска и Шимићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана