Саобраћајно чвориште препородиће насеље

Дејана Братић
Саобраћајно чвориште препородиће насеље

Бањалука - Изградња кружног тока код тржног центра “Делта” у Бањалуци, модернизација саобраћајнице у улици Франа Супила и потпуно нове дионице из правца улице Олимпијских побједника биће завршени до 15. марта, што ће знато побољшати инфраструктуру у насељу Бањалучко поље.

У  предузећу “Нискоградња” која је извођач радова на овом великом саобраћајном чворишту кажу да је јуче завршено комплетно асфалтирање ових улица и постављање јавне расвјете.

- Када је ријеч о кружном току, данас почињемо постављање завршног слоја асфалта на три саобраћајне траке као и на самом кружном току. Радимо и на постављању расвјете и сигнализације, а при крају су и груби радови на потходнику за пролазак пјешака - казали су у “Нискоградњи”.

Захваљујући реконструкцији овог саобраћајног чвора, становници насеља на Бањалучком пољу добиће знатно боље услове за живот. Уз нову саобраћајницу у улици Франа Супила, ово насеље добило је и осталу инфраструкутру - водовод, оборинску, фекалну и кабловску канализацију, као и нову јавну расвјету.

Мјештанин и покретач иницијативе за уређење ове улице, Бранко Савић, истиче да ће реконструкцијом саобраћајнице у улици Франа Супила услови за живот у овом насељу бити знатно побољшани јер ће бити омогућена знатно боља комуникација са центром града.

- Надамо се да ће добра комуникација са Градском управом бити настављена, а један од наших приоритета је изградња насипа у насељу како бисмо били заштићени од поплава - рекао је Савић.

Бањалучани су задовољни јер се велики саобраћајни пројекат приводи крају с обзиром на то да је ријеч о веома прометној саобраћајници, гдје ће од сада проток возила бити знатно бржи, поготово у јутарњим и поподневним шпицевима. Студентица Смиљана Ђукић истакла је да ће нови кружни ток бити олакшање свим возачима.

- Саобраћај ће се много лакше одвијати захваљујући овом кружном току, а град ће добити квалитетније саобраћајнице – рекла је Смиљанићева.

Нова саобраћајница

Бањалучко поље ће са остатком града бити повезано још једном новом улицом из правца улице Олимпијских побједника па до споја са улицом Франа Супила.

- Изградња ове саобраћајнице много ће значити за становнике овог дијела Борика. Од посебног значаја је и то што ћемо изградњом новог саобраћајног чворишта код “Делте” добити повезницу и излаз на централну саобраћајницу на Булевар Српске војске - нагласио је Драго Драгић, предсједник Савјета мјесне заједнице Борик 2.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана