Расписан тендер за градњу кружне раскрснице на Лаушу

ATV
Расписан тендер за градњу кружне раскрснице на Лаушу

Бањалука - За изградњу кружног тока у насељу Лауш, код ресторана „Сирано”, ових дана расписана је јавна набавка.

Будућа кружна раскрсница на укрштању изузетно прометне Карађорђеве и Улице Јована Рашковића, значајно ће олакшати проток возила на једној од најзагушенијих тачака градског саобраћаја.

Процедуру избора извођача овог посла, процијењене вриједности око 650.000 КМ, проводи предузеће „Путеви Републике Српске”.

“Град Бања Лука је урадио потребну пројектно-техничку документацију, док су процедуру јавне набавке за избор извођача радова покренули „Путеви РС”, које води овај посао и са којим смо потписали споразум о реализацији овог пројекта”, казали су у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Како су истакли, у току су радови на градњи велике кружне раскрснице на локацији будућег тржног центра „Делта планет” на укрштању Источног транзита и Улице олимпијских побједника.

За идућу годину планиран је наставак изградње кружних токова на више локација. У оквиру тих планова, догодине нас очекује изградња овог типа раскрница код Окружног суда и Полицијске управе.

Како су истакли из ресорног одјељења, „Путевима РС” предложиће потписивање споразума и градњу кружног тока код „Леснине”, а Град планира за 2019. годину кружне раскрснице на укрштању улица Триве Амелице и Младена Стојановића, код бивше „Мљекаре”, те на укрштању Крфске и Улице цара Лазара.

На подручју града ове године изграђене су четири кружне раскрснице, и то двије у Алеји Светог Саве, код зграда Основног суда и Адико банке, на Ребровцу код цркве, те на укрштању источног транзита са Булеваром Десанке Максимовић, чиме је знатно убрзан проток саобраћаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана