Рај за рекреативце у срцу Бањалуке

Дејана Братић
Рај за рекреативце у срцу Бањалуке

Бањалука - Љубитељи фудбала, рукомета, кошарке и многи други рекреативци ускоро ће моћи да тренирају у најљепшој зеленој оази надомак самог центра града јер је почела обнова спортских терена у парку “Младен Стојановић”.

Терени, који су некада привлачили велики број рекреативаца, засијаће новим сјајем уз помоћ донације компаније “Моцарт кладионица” која је за реконструкцију издвојила 52.000 КМ.

Из Градске управе су навели да ће терени за мали фудбал, кошарку и рукомет бити у потпуности санирани, укључујући измјену асфалта и постављање ивичњака.

- Биће замијењена и комплетна спортска инфраструктура, односно кошеви, голови и заштитне ограде - додали су из Градске управе.

У Савјету мјесне заједнице Росуље, из којег већ дуже вријеме апелују на обнову, надају се да ће ово игралиште по завршетку реконструкције бити једно од најпосјећенијих у граду, с обзиром на то да парк и сада привлачи бројне рекреативце.

- Ја сам као дјечак играјући фудбал у Борцу на том терену тренирао. То није терен који је битан само за насеље Росуље него за читав град. Он је у веома лошем стању, испуцао је, чак је трава и коријење почело расти по њему. Зато је реконструкција била неопходна - рекао је предсједник мјесне заједнице Росуље Синиша Мркобрада.

Он је истакао да је након реконструкције неопходно ријешити и питање расвјете како би терени могли бити коришћени и у вечерњим часовима.

- Надам се да ћемо успјети поставити расвјету и стубове са рефлекторима, јер љети ништа не значи терен преко дана када је 35 степени напољу - истакао је Мркобрада.

Додао је да ће овај терен много значити спортским колективима и грађанима. 

- Донација “Моцарт кладионице” примјер је друштвено одговорних компанија које су се одлучиле да нешто дају овом граду, а не да одузимају. Ми смо специфично насеље, веома густо насељено и нажалост немамо довољно зелених површина. У плану је да још покушамо добити игралиште за наше најмлађе или мањи спортски терен између Вождовачке улице и Триве Амелице - рекао је Мркобрада.

Реконструкција спортског игралишта у парку “Младен Стојановић” дио је велике акције коју град спроводи са друштвено-одговорним компанијама које су донирале новац за градњу и санацију дјечијих игралишта, опремање вртића и реконструкцију спортских игралишта. Захваљујући овој акцији, у којој је до сада прикупљено око 900.000 КМ, град је у посљедњих годину добио 13 нових игралишта, а градња још два је у току.

Обустава саобраћаја

Због трке “Бањалучка десетка”, која ће бити одржана у парку “Младен Стојановић”, за викенд ће доћи до обуставе саобраћаја. Из одјељења за саобраћај и путеве је саопштено да ће сутра од 18 до 20 часова саобраћај бити обустављен у улици Олимпијских побједника на дијелу од улице Младена Стојановића до Гундулићеве, те у Гундулићевој од улице Олимпијских побједника до уласка у градски стадион, као и у улици Краља Петра Првог Карађорђевића, крак поред зграде Административног центра Владе РС.

Саобраћај ће на овим локацијама бити обустављен и у недјељу од девет до 11.30 часова

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана