Радојичић свечано отворио водовод Рекавице-Благојевићи

Срна
Радојичић свечано отворио водовод Рекавице-Благојевићи

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић данас је свечано отворио водовод Рекавице-Благојевићи, чиме је омогућено снабдијевање водом за више 50 домаћинстава бањалучких заселака Лакићи, Благојевићи и Бојанићи.

За ове радове, које је извело предузеће "Еко-еуро тим" Бањалука, из градског буџета је издвојено 175.000 КМ.


Радојичић је истакао да је ове године рађено и још се ради много пројеката водоснабдијевања, истичући важност урађене фабрике воде у оквиру великог водоводног система "Црно врело".

"Данас је ријешено крупно питање за становнике Рекавица, односно заселака који нису имали воду. Водоводна мрежа је урађена за стварне потребе када је ријеч о овом подручју и то је нешто најконкретније што смо могли урадити", рекао је Радојичић, који је напоменуо да је планирано да се Нацрт буџета Бањалуке до 10. новембра упути у локалну скупштину.

Из Градске управе Бањалука је саопштено је да је предсједник Савјета Мјесне заједнице Рекавице два Жељка Благојевић навела да је новоизграђеном водоводном мрежом ријешен велики проблем домаћинстава.

"Доста је улагано у ово подручје. Остаје још да се уради пут, што нам је приоритет у наредном периоду", рекла је Благојевићева.

Одборник у Скупштини града Бањалука Боран Босанчић је истакао да постоји добра сарадња савјета мјесних заједница Рекавице један и два са градским властима, те да ће се наставити реализација пројеката значајних за то подручје.

"Наставиће се пројекат водоснабдијевања Рекавица један, односно измјештање водоводне трасе", најавио је Босанчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана