Радојичић: Вода у Бањалуци исправна за пиће

Срна
Радојичић: Вода у Бањалуци исправна за пиће

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да је вода из градског водовода исправна за пиће, те да надлежне службе врше редовну контролу и појачан надзор након посљедњих поплава и органског цвјетања алги који показују да нема промјене њеног квалитета.

Радојичић је истакао да се јуче догодило нешто што би се могло назвати ружном кампањом, те да можда има посла и за полицијске органе да утврде које је продуковао нетачне информације. “Могу бити идентификоване групе које су путем друштвених мрежа организовано изазвале и шириле немир међу грађанима. Вода у градском водооводу је под редовном, а сада и појачаном контролом након поплава и органског цвјетања алги на подручју Бочца и није било промјена у њеном квалитету”, рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Говорећи о загађењу у Пословној зони “Инцел”, Радојичић је рекао да инспекција ради без престанка.

“У простору бившег жИнцелаж се налази више од 60 субјеката и треба прећи цијели терен. Инспекција контролише један по један субјекат, а тамо гдје нађу одређене неправилности или упозуоравајуће ствари налаже мјере. Уколико буде потребно предузети веће захвате, биће неопходна сарадња са републичким институцијама”, истакао је Радојичић.

Он је рекао да ће вјероватно највише посла бити да буде ангажована овлаштена квалификована кућа за мјерење да би имали стручан приступ.

“Ако је ријеч само о приралену, онда нема много оних који су стручни и овлаштени да врше квалитетна мјерења. Има још много посла и у овом моменту су припмарни инспекцијски надзор и налагање мјера”, нагласио је Радојичић.

У Пословној зони “Инцел” 9. марта је избио пожар када је плануло отровно уље пирален, које је, тврде стручњаци, неразградиво и штетно колико и радиоактивне материје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана