Радојичић: Уз помоћ града Бањалука обновљен споменик погинулим борцима

Срна
Радојичић: Уз помоћ града Бањалука обновљен споменик погинулим борцима

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је ове године, уз помоћ града Бањалука, обновљен споменик погинулим борцима Војске Републике Српске /ВРС/ у Стричићима који је годинама пропадао.

Он је нагласио да је манифестација "Кочићев збор" прилика да се у Стричићима ода част погинулим борцима Војске ВРС у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.


"Осим књижевног дјела, Петар Кочић је познат као народни трибун и борац за слободу", рекао је Радојичић новинарима у Стричићима, код Бањалуке, након полагања вјенаца на споменик за 44 погинула борца ВРС из ове мјесне заједнице.

Предсједник Предсједништва Борачке организације града Бањалука Горан Рогић рекао је новинарима да се Петар Кочић као народни трибун борио за правдољубивост оловком и пером.

Рогић је истакао да су српски борци својим животима бранили отаџбину, част и достојанство српског народа на овим просторима.

Централна манифестација 53. "Кочићевог збора" почела је данас у Стричићима код Бањалуке служењем парастоса Петру Кочићу у Цркви Успенија Пресвете Богородице на Клисини и полагањем вијенаца на споменик за 44 погинула борца Војске Републике Српске у протеклом рату.

Вијенце су у положиле делегације Владе Српске у којој су били министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, министар просвјете и културе Бране Малешевић и министар финансија Зоран Тегелтија, затим делегација Народне скупштине Републике Српске, коју је предводио потпредсједник парламента Ненад Стевандић, те градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Вијенце су положиле и делегације Покрајинске владе Војводине, делегације републичке и градске организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, те делегације републичке и градске борачке организације.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана