Радојичић: У пројекте водовода на селу до 10 милиона КМ

Срна
Радојичић: У пројекте водовода на селу до 10 милиона КМ

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је планирано да у овој години буде издвојено до 10 милиона КМ за капиталне пројекте изградње водовода, углавном на сеоском и приградском подручју.

“Много пољопривредника се жали на проблем водоснабдијевања од Радосавске, Славићке, поткозарских села, Мањаче, Јагара, Чесме. Мислим да ће рјешавање овог проблема помоћи останку на селу”, рекао је Радојичић вечерас новинарима у Бањалуци, након скупа који је за пољопривреднике и представнике савјета мјесних заједница из руралног и приградског подручја Бањалуке организовао Центар за развој пољопривреде и села.

Радојичић је навео да помоћ и подршка селу и руралном развоју није само подстицај за пољопривреду, истичући да су ове и прошле године много већа средства намијењена за инфраструктуру.

Он је рекао да је ове године за подстицаје у пољопривреди на подручју Бањалуке планирано 1,1 милион КМ.

Директор Центра за развој и унапређење села Драшко Илић рекао је да је на овом скупу представљен план и програм Центра за ову годину, те правилници који регулишу додјелу подстицајна које је ове године град Бањалука издвојио директно за подршку пољопривредној производњи у износу од 1,1 милион КМ.

“Овај износ није фиксан јер одређени приходи у граду Бањалука и ребаланс могу увећати ова средства”, истакао је Илић.

Илић је додао да град Бањалука преко Центра за развој и унапређење села помаже пољопривредницима.

“Градске службе почеле су израду стратегије руралног развоја којим би се дефинисали правци развоја и унапређења сеоског подручја, а низом пројеката омогућили бољи услови за живот и зауставио одлазак младих са села”, каже Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана