Радојичић: Новогодишњи концерти ће бити одржани без намјере да вријеђају икога

nezavisne.com
Радојичић: Новогодишњи концерти ће бити одржани без намјере да вријеђају икога

Бањалука - Грађани који славе имају право да славе, исто као што и грађани који протестују имају право на то, а концерти ће бити одржани 30, 31. децембра и 1. јануара на паркингу код Музеја савремене умјестности РС у најбољој вољи и намјери, не вријеђајући никога.

Рекао је ово данас градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, коментаришући да ли ће бити најављене прославе новогодишње ноћи и нагласио да је онај ко жели да слави добродошао. Он је изразио наду да ће и они који не желе да славе имати толеранцију за то.

"У овом граду је 200.000 становника који живе, раде и зарађују своје плате, школују се и сваки дан има оних који су због нечег жалосни али и оних који нешто славе. Велики смо труд уложили да се град афирмише како би што више туриста дошло и како би се град јос развијао", нагласио је Радојичић.

Он је позвао грађане Бањалуке да они који сматрају да требају протестовати, да то ураде мирно и на достојанствен начин.

"Али исто тако, није у традицији нашег народа да неко некога тјера са славља, дајте да у нашем граду имамо толеранцију и разумјевање за различита мишљења", казао је Радојичић и нагласио да има мјеста за прославу.

Додао је да ће он, док је градоначелник у овом граду, радити на томе да се град шири, као и привреда, угоститељство и да људи зарађују, те да туристи долазе овдје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана