Радојичић: “Мозаик пријатељства” несметано наставља рад

Глас Српске
Радојичић: “Мозаик пријатељства” несметано наставља рад

Бањалука - Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке, јутрос је рекао да ће Удружење грађана „Мозаик пријатељства” несметано да настави рад, те да је он већ јутрос издао налог да се у Градској управи града Бањалука ријеши проблем легализације објекта овог удружења.

Наиме, проблем је настао јуче када су инспектори Републичког инспектората Мирославу Субашићу, секретару Удружења грађана „Мозаик пријатељства”, казали да има два дана да легализује објекат који удружење користи, а власник је Град Бањалука.

Радојичић наглашава да Удружење „Мозаик пријатељства” ужива подршку Града, те да је данас дошао да пружи подршку након што су се јуче десиле одређене компликације у инспекцијском надзору.

„Простор који удружење користи Град му је додјелио за хуманитарну активност коју проводи. У децембру им је Град додијелио и додатни простор који тек треба да се уреди. Објекат је градски и нико не зна од када је у власништву града”, казао је Радојичић.

Додаје да у архиву Градске управе као и у Архиву РС нема дозвола за постојећи објекат, те ће Градска одјељења провести кроз Градску управу процес легализације објекта да би Удружење несметано наставило да ради.

Субашић је казао да је био повријеђен када су инспектори рекли да мора да затвори јавну кухињу овог удружења и јавно купатило које користе стари и немоћни грађани као и они погођени социјалним случајем.

„Град Бањалука и предсједница РС Жељка Цвијановић дали су подршку нашем удружењу, добили смо и награде и плакете. Инспектори су ми рекли да имам два дана да створим дозволу или ћу да платим казну следеће седмице у износу од 4.000 КМ”, рекао је видно узнемирени Субашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана