Радојичић: Град спремио потребна средства за “Демофест”

Srna
Радојичић: Град спремио потребна средства за “Демофест”

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да очекује да ће организатор бањалучког “Демофеста”, ипак, приредити овогодишњи фестивала, упркос најавама да ће овај јединствени регионални пројекат након 11 година “отићи на паузу”.

“И даље очекујем да то није завршна одлука, јер је од 2012. године сваке године у марту и априлу најава да неће бити “Демофеста”. Увијек се негдје у ово вријеме најави, па се у међувремену нешто договори”, рекао је Радојичић, коментаришући одлуку организатора “Демофеста” да јединствени регионални пројекат намијењен промоцији и пружању подршке младим ауторским бендовима из бивше Југославије ове године оде на паузу. 

Радојичић је новинарима у Бањалуци рекао да град у свом годишњем буџету и плану културних манифестација има суфинансирање, бесплатно кориштење тврђаве Кастел и додатна финансијска средства за “Демофест”. 

“Са наше стране је све то спремно, надам се да ће организатор наћи снаге и омогућити организовање “Демофеста” и ове године”, рекао је Радојичић. 

Он је рекао да су туризму у Бањалуци нарочиту штету нанијела дешавања у овом граду у децембру прошле године. 

“Имали смо изузетно велики пад броја посјета, ноћења и промета”, рекао је Радојичић. 

Радојичић је рекао да је Бањалука лани у марту, априлу и мају, имала раст од 40 одсто гледано и по броју ноћења, посјета и по промету, додавши да је за 1,9 милиона КМ био већи промет захваљујући блоковима догађаја који су били организовани у тим мјесецима. 

“Крај године је, због немира који су били у Бањалуци био изузетно лош, јер су манифестације отказане, а из града су послате проблематичне слике, те је велики број туриста одустао од Бањалуке што је узроковало значајан пад посјета и прихода у угоститељству, сервисима, хотелијерству”, рекао је Радојичић. 

Он је рекао да ће Бањалука у наредном периоду уложити озбиљне напоре и труд како би у овај град поново били враћени туристи. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана