Пуштен у саобраћај кружни ток на Лаушу

Срна
Пуштен у саобраћај кружни ток на Лаушу

Бањалука - У бањалучком насељу Лауш вечерас је пуштен у саобраћај кружни ток, у вриједности 650.000 КМ, захваљујући којем ће знатно бити растерећен саобраћај на једној од најфреквентнијих саобраћајница на раскрсници Карађорђеве и Улице Јована Рашковића.

 

Пројекат су заједнички реализовали град Бањалука и предузеће "Путеви Републике Српске", које је инвеститор, а извођач је предузеће "Козарапутеви". Пуштање у саобраћај озваничили су министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и вршилац дужности предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић.

Трнинић је истакао да се на овај начин доприноси растерећењу саобраћаја у Бањалуци, гдје има регистрованих 400.000 возила.

"Врло брзо ћемо реализовати још пројеката с циљем растерећења саобраћаја", навео је Трнинић.

Радојичић је рекао да је ово осми кружни ток у Бањалуци изграђен у протекле двије године и истакао да би новоотворена кружна раскрсница на Лаушу, која је дуго очекивана, требало да знатно растерети саобраћај.

Он је додао да је у плану изградња још кружних раскрсница у граду.

Овај кружни ток је изграђен у оквиру стратешких планова за растерећење саобраћаја на свим важнијим чвориштима на подручју града.

Из бањалучке Градске управе раније је најављено да на Лаушу треба да почне и градња нове саобраћајнице између Паприковца и овог насеља, преко воћњака некадашње "Економије", којом би била растерећена раскрсница код ресторана "Сирано" и саобраћај кроз Карађорђеву улицу.

За овај пројекат су ријешени имовинско-правни односи и обезбијеђена средства уз помоћ Владе Републике Српске. /крај/ба/вј/фото/видео

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана