Proširen banjalučki vrtić “Bubamara”: Nove jaslice za 18 mališana

Ivana Kardum
Proširen banjalučki vrtić “Bubamara”: Nove jaslice za 18 mališana

Banjaluka - Sanacijom vrtića “Bubamara” u naselju Obilićevo, novi prostor za igru, učenje i zabavu, zahvaljujući donaciji kompanije “Delta holding”, dobilo je još 18 mališana jasličkog uzrasta, starosti od jedne do tri godine.

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je da je gradu potrebno više prostora za mališane te da će jedan od primarnih ciljeva biti da do 2020. godine u vrtićima bude obezbijeđeno novih 300 mjesta.

Prema njegovim riječima, ove godine u Lazarevu i Centru biće stvoreni uslovi za prijem novih mališana u obdaništa.

- U planu je otvaranje potpuno novog vrtića “Kolibri” u Lazarevu, za koji je obezbijeđeno više od 500.000 KM. Pored toga, biće rekonstruisana “Ježeva kućica” u MZ Centar - naglasio je Radojičić.

Podsjetio je da su prošle godine mališani dobili svoje kutke u Obilićevu i Rosuljama, ali i da je dva puta propao javni poziv za obnovu vrtića na Starčevici.

Potpredsjednik kompanije “Delta holding” Dejan Jeremić naglasio je da je tradicija ove kompanije da širenjem i rastom tržišta pozitivno doprinese i lokalnoj zajednici.

- Banjaluka nas je dočekala prijateljski i raširenih ruku, kako se i dočekuju pravi investitori. Donacija se odnosi na nama najdraže sugrađane, poletarce, te nam je bilo zadovoljstvo da izgradimo bolje prostorije u kojima će sa svojim vaspitačima graditi djetinjstvo - rekao je Jeremić i  dodao da je vrijednost donacije 30.000 evra.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović istakla je da grad postaje kvalitetnije mjesto za život te zahvalila kompaniji “Delta holding” na donaciji koja će mnogo značiti za djecu. - Nabavljena je nova oprema, kao i igračke i namještaj, čime je omogućen kvalitetan vaspitno-obrazovni rad u ovoj ustanovi - rekla je Kurtinovićeva.

Mart u znaku “Delte”

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da će izgradnjom najvećeg kružnog toka u gradu i otvaranjem najvećeg regionalnog šoping mola “Delta planet” ovaj mjesec biti u znaku te kompanije.

- Ovi projekti će doprinijeti razvoju i modernizaciji grada, a samim tim možemo očekivati i povećanje broja turista - naglasio je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana