Проширен бањалучки вртић “Бубамара”: Нове јаслице за 18 малишана

Ивана Кардум
Проширен бањалучки вртић “Бубамара”: Нове јаслице за 18 малишана

Бањалука - Санацијом вртића “Бубамара” у насељу Обилићево, нови простор за игру, учење и забаву, захваљујући донацији компаније “Делта холдинг”, добило је још 18 малишана јасличког узраста, старости од једне до три године.

Градоначелник Игор Радојичић изјавио је да је граду потребно више простора за малишане те да ће један од примарних циљева бити да до 2020. године у вртићима буде обезбијеђено нових 300 мјеста.

Према његовим ријечима, ове године у Лазареву и Центру биће створени услови за пријем нових малишана у обданишта.

- У плану је отварање потпуно новог вртића “Колибри” у Лазареву, за који је обезбијеђено више од 500.000 КМ. Поред тога, биће реконструисана “Јежева кућица” у МЗ Центар - нагласио је Радојичић.

Подсјетио је да су прошле године малишани добили своје кутке у Обилићеву и Росуљама, али и да је два пута пропао јавни позив за обнову вртића на Старчевици.

Потпредсједник компаније “Делта холдинг” Дејан Јеремић нагласио је да је традиција ове компаније да ширењем и растом тржишта позитивно допринесе и локалној заједници.

- Бањалука нас је дочекала пријатељски и раширених руку, како се и дочекују прави инвеститори. Донација се односи на нама најдраже суграђане, полетарце, те нам је било задовољство да изградимо боље просторије у којима ће са својим васпитачима градити дјетињство - рекао је Јеремић и  додао да је вриједност донације 30.000 евра.

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић истакла је да град постаје квалитетније мјесто за живот те захвалила компанији “Делта холдинг” на донацији која ће много значити за дјецу. - Набављена је нова опрема, као и играчке и намјештај, чиме је омогућен квалитетан васпитно-образовни рад у овој установи - рекла је Куртиновићева.

Март у знаку “Делте”

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић истакао је да ће изградњом највећег кружног тока у граду и отварањем највећег регионалног шопинг мола “Делта планет” овај мјесец бити у знаку те компаније.

- Ови пројекти ће допринијети развоју и модернизацији града, а самим тим можемо очекивати и повећање броја туриста - нагласио је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана