Пролонгиран завршетак доградње ОШ “Бранко Радичевић”

nezavisne.com
Пролонгиран завршетак доградње ОШ “Бранко Радичевић”

Бањалука - Ученици Основне школе “Бранко Радичевић” ни у другом полугодишту неће добити нових осам учионица јер је завршетак доградње ове образовне установе пролонгиран због непредвиђених радова, потврдили су у Министарству просвјете и културе РС.

Наиме, због превеликог броја ђака, настава се у овој школи изводи у три смјене, те је одлучено да буде дограђено осам учионица.

“Разлог што доградња школе неће бити завршена до почетка другог полугодишта је што се радови изводе успореном динамиком због лоших временских услова, снијега и ниских температура, али и непредвиђених додатних радова”, рекли су у ресорном министарству.

Ранији рок за доградњу ове школе требало је да буде почетак другог полугодишта, а  Дарија Мићић, директорица ОШ “Бранко Радичевић”, казала је да су до сада сазидане четири учионице у приземљу.

“Остале су још четири учионице које тек треба да буду сазидане, тако да не вјерујем да ће радови бити завршени до краја ове школске године”, рекла је Мићићева.

Додала је да ова школа има укупно 1.784 ученика, распоређених у 69 одјељења, и да након што буду изграђене нове учионице, ученици ове школе више неће ићи на наставу у три смјене, као што је до сада био случај, већ ће наставу похађати у двије смјене и тиме ће бити ријешен дугогодишњи проблем у овој образовној установи.

“Ученици од другог до петог разреда наставу похађају у три смјене, трећа смјена почиње у 15.10, а завршава у 19.30, те доградњом осам нових учионица биће ријешен велики проблем у овој школи”, истакла је Мићићева.

Сњежана М., мајка основца који иде у ову школу, казала је да је радује што је напокон кренула доградња школе и да се нада да ће радови  бити завршени ускоро како њено дијете, али и остала дјеца, не би морало ићи у школу у три смјене.

Влада РС обезбиједила је 1.399.478 КМ за доградњу Основне школе “Бранко Радичевић”, како би се побољшали услови рада у овој школској установи, а уговор о грађењу закључен је између Министарства просвјете и културе РС, Републичке дирекције за обнову и изградњу и извођача радова “Грађење” д.о.о. Источно Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана