Продавнице у Бањалуци у сриједу раде до подне, превозници као недјељом

Весна Поповић
Продавнице у Бањалуци у сриједу раде до подне, превозници као недјељом

Бањалука - За републички празник Дан побједе над фашизмом, у сриједу, грађанима ће у скраћеном радном времену бити на располагању трговине, аутобуси ће саобраћати по празничном реду вожње, а дежураће љекари и ватрогасци.

У Градској управи су рекли да ће тог дана од седам до 12 часова моћи радити продавнице мјешовите робе на мало.

- У овом времену моћи ће радити меснице, рибарнице те цвјећаре - навели су у Градској управи.

Напоменули су да нон-стоп могу радити пекаре, те  предузетници  који се баве  производњом и продајом свјеже тјестенине и колача.

- Ограничења нема за “драгсторе” и трговине у аутобуским и жељезничким станицама, те на бензинским пумпама, па они могу да раде 24 часа - рекли су у Градској управи и додали да ће од осам до 21 час моћи радити трговине погребном опремом.

Напоменули су да ће због обиљежавања републичког празника, сриједа бити нерадни дан у Градској управи.

Начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић је рекао да је одлука о скраћеном радном времену за трговце донесена како би грађани и тог дана могли да подмире основне животне потребе.

- Угоститељи на територији града могу да се придржавају редовног радног времена као и било ког другог дана у седмици - навео је Комљеновић.

Шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун рекао је да за ватрогасце нема предаха.

- Без обзира који је дан у седмици направљен је распоред који обезбјеђује да нон-стоп дежурају екипе које ће бити на располагању грађанима у случају потребе - казао је Ћућун.

Директор “Аутопревоза” Дејан Мијић рекао је да ће аутобуси на линијама градског и приградског превоза у сриједу саобраћати према празничном распореду.

- Празнични ред вожње је једнак оном којим аутобуси саобраћају недјељом - казао је Мијић.

И службе Дома здравља ће радити по другачијем распореду.

- У Служби породичне медицине радиће љекари у двије смјене од седам до 20 часова на Поликлиници и у Платоновој улици - рекли су у “Дому здравља” и додали да ће стоматолог дежурати 24 часа у Служби хитне помоћи.

Специјалистичке педијатријске амбуланте ће радити у двије смјене од седам до 20 часова на Поликлиници.

Напоменули су да ће Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику бити на располагању 24 часа у Поликлиници и у Служби хитне помоћи, те да ће нон-стоп радити и Служба хитне помоћи.  Осим тога, грађанима ће на располагању бити и дежурна апотека “1. мај”.

Обустава саобраћаја

Због обиљежавања Дана побједе над фашизмом у сриједу ће од десет до 13 часова, бити обустављен саобраћај у улици Краља Петра Првог Карађорђевића, од Алеје Светог Саве до Булевара цара Душана.

- За то вријеме линије аутобуског превоза путника које саобраћају том дионицом биће преусмјерене у Булевар цара Душана те улице Книнска, Видовданска, Вука Караџића и даље постојећом трасом - рекли су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана