Prnjavor zvanično domaćin etape trke “Beograd - Banjaluka”

Brane Radulović
Prnjavor zvanično domaćin etape trke “Beograd - Banjaluka”

Prnjavor - Odlučujuća, četvrta etapa trke “Beograd - Banjaluka” 2019. godine krenuće iz Prnjavora, a načelnik Darko Tomaš naglasio je da mu je izuzetno drago što će ova opština biti domaćin događaja svjetskih razmjera.

Prnjavor je do sada bio prolazni cilj, a u 13. izdanju trke, koja će imati četiri etape, sada će biti startno mjesto posljednje, odakle će oko 180 biciklista 21. aprila krenuti u odlučujuću borbu.

- Već dugo sarađujemo sa čelnicima trke i sada smo odlučili da se još snažnije uključimo u organizaciju. Izuzetno mi je drago što će u naš grad doći sportisti iz tridesetak zemalja svijeta i više od 300 ljudi koji čine karavan. To je idealna prilika da pokažemo turističke i privredne potencijale koje imamo. Učinićemo sve što je potrebno da pošaljemo lijepu sliku u svijet iz našeg grada - rekao je Tomaš koji je od direktora trke Vladimira Kuvalje u ponedjeljak dobio na poklon žutu majicu, simbol u biciklizmu koji označava ukupnog pobjednika.

Trka “Beograd - Banjaluka” od prethodnog izdanja je član prve kategorije i prvi put je bila etapna. Prema najavama, predstojeće izdanje biće najjače do sada, a s obzirom na povećanje broja etapa sa dvije na četiri, trka će dobiti i prefiks tur.

- Izuzetno mi je drago što su gradovi uvidjeli kakvu korist mogu da imaju od ove trke i što se praktično sami javljaju za domaćinstvo. To u početku nije bilo tako, ali do sada smo prešli dug put. Prnjavor ima šta da pokaže svijetu i vjerujem da će biti dobar domaćin - rekao je Kuvalja.

Prva etapa trke biće vožena 18. aprila od Beograda do Vlasenice. Dan kasnije biciklisti će krenuti na put do Brčkog, dok je za 20. april zakazana etapa od Brčkog do Teslića. Karavan se potom seli do Prnjavora, odakle biciklisti kreću 21. aprila ka Banjaluci. Tačna ruta posljednje etape biće poznata uskoro, a biciklisti će prije izlaska iz Prnjavora odvesti nekoliko krugova po centru ovog grada. Lijepa uvertira uoči starta biće trke najmlađih.

Promocija Srpske

Osim lokalnih zajednica i sponzora, veliku pomoć pri organizaciji trke pruža Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

- Kad god organizujemo ovaj ili slične događaje, zajednički cilj svih nas je promocija Republike Srpske. Biciklistička trka jedna je od najljepših razglednica Srpske i kao takva zaslužuje podršku - rekao je pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Dragan Jaćimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana