Прњавор званично домаћин етапе трке “Београд - Бањалука”

Бране Радуловић
Прњавор званично домаћин етапе трке “Београд - Бањалука”

Прњавор - Одлучујућа, четврта етапа трке “Београд - Бањалука” 2019. године кренуће из Прњавора, а начелник Дарко Томаш нагласио је да му је изузетно драго што ће ова општина бити домаћин догађаја свјетских размјера.

Прњавор је до сада био пролазни циљ, а у 13. издању трке, која ће имати четири етапе, сада ће бити стартно мјесто посљедње, одакле ће око 180 бициклиста 21. априла кренути у одлучујућу борбу.

- Већ дуго сарађујемо са челницима трке и сада смо одлучили да се још снажније укључимо у организацију. Изузетно ми је драго што ће у наш град доћи спортисти из тридесетак земаља свијета и више од 300 људи који чине караван. То је идеална прилика да покажемо туристичке и привредне потенцијале које имамо. Учинићемо све што је потребно да пошаљемо лијепу слику у свијет из нашег града - рекао је Томаш који је од директора трке Владимира Куваље у понедјељак добио на поклон жуту мајицу, симбол у бициклизму који означава укупног побједника.

Трка “Београд - Бањалука” од претходног издања је члан прве категорије и први пут је била етапна. Према најавама, предстојеће издање биће најјаче до сада, а с обзиром на повећање броја етапа са двије на четири, трка ће добити и префикс тур.

- Изузетно ми је драго што су градови увидјели какву корист могу да имају од ове трке и што се практично сами јављају за домаћинство. То у почетку није било тако, али до сада смо прешли дуг пут. Прњавор има шта да покаже свијету и вјерујем да ће бити добар домаћин - рекао је Куваља.

Прва етапа трке биће вожена 18. априла од Београда до Власенице. Дан касније бициклисти ће кренути на пут до Брчког, док је за 20. април заказана етапа од Брчког до Теслића. Караван се потом сели до Прњавора, одакле бициклисти крећу 21. априла ка Бањалуци. Тачна рута посљедње етапе биће позната ускоро, а бициклисти ће прије изласка из Прњавора одвести неколико кругова по центру овог града. Лијепа увертира уочи старта биће трке најмлађих.

Промоција Српске

Осим локалних заједница и спонзора, велику помоћ при организацији трке пружа Министарство породице, омладине и спорта.

- Кад год организујемо овај или сличне догађаје, заједнички циљ свих нас је промоција Републике Српске. Бициклистичка трка једна је од најљепших разгледница Српске и као таква заслужује подршку - рекао је помоћник министра породице, омладине и спорта Драган Јаћимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана