При крају изградња централног стуба новог Зеленог моста

Срна
При крају изградња централног стуба новог Зеленог моста

Бањалука - Изградња новог Зеленог моста у Бањалуци тече предвиђеном динамиком, а грађевинари приводе крају радове на централном ријечном стубу, потврђено је у градском Одјељењу за саобраћај и путеве.

Према процјенама из овог одјељења, грађевинари су искористили низак ниво водостаја Врбаса и повољне временске прилике, те приводе крају изградњу централног ријечног стуба, што је био најзахтјевнији дио овог пројекта, јер је једини од укупно три који је у ријечном кориту.


“Овај стуб је, према пројекту, изведен у облику латиничног слова жЗж, симболизујући увријежени назив старог моста, који је због дотрајалости уклоњен ове године”, саопштено је из бањалучке Градске управе.

Из надлежног одјељења навели су да је, судећи према досадашњем темпу радова, за очекивати да би за двије седмице требало да буде готова изградња овог стуба.

“Један од обалних стубова на страни код Дома пензионера, већ је завршен, док се још ради на стубу на другој обали. У међувремену, на платоу испред Дома пензионера почела је израда носача који ће такозваном лансирном решетком бити постављени на стубове моста”, навели су у Одјељењу.

Да би уз помоћ рампе могли да се поставе носачи на стубове, биће неопходно уклонити два велика стабла уз стамбену зграду у Улици Гаврила Принципа.

“Због ограниченог простора за рад рампе, биће немогуће поставити носаче без уклањања ових стабала”, навели су надлежном одјељењу.

Истовремено, из Одјељења за комуналне послове најавили су да ће, чим то техничке могућности дозволе, засадити нове саднице на мјесту стабала која ће морати бити уклоњена због изградње новог моста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана