Представљен пројекат “Мањача као туристичко-рекреативни комплекс”

Глас Српске
Представљен пројекат “Мањача као туристичко-рекреативни комплекс”

Бањалука - На Мањачи код Бањалуке представљен је пројекат “Мањача као туристичко-рекреативни комплекс” који нуди развој модерних туристичких и спортских капацитета и нових пословних модела, уз очување регије са својим руралним обиљежјима.

Пројекат је резултат сарадње Туристичке организације Бањалука, Градске развојне агенције и Центра за развој пољопривреде и села који су препознали Мањачу као подручје изузетних потенцијала.


Директор Туристичке организације Бањалука Ирена Радојевић рекла је Срни да је ријеч о новом туристичком пројекту који отвара могућност за развој сеоског, ловног, риболовног и здравственог туризма и проширењу туристичке понуде града Бањалука.

“У визији овог комплекса су планински, зимски, авантуристички, екстремни спортови, бициклизам, параглајдинг, планински рели и џипијаде, а акценат ће бити стављен на антистрес програм и климатске погодности”, навела је Радојевићева.

Према њеним ријечима, отвара се могућност и за развој рекреативно-спортског туризма у оквиру којег се могу правити едукативни кампови, а с обзорим да на платоу Мањача већ постоје локације за то, биће омогућено увезивање локација као што су Кочићева кућа, манастири у окружењу, те различите врсте пећина.

“Посебно треба истаћи бенефите за Бањалуку и разноврснију понуду за град, стварање инфраструктурних погодности за развој руралног туризма, пораст викенд туризма, те развој рекреативног, адреналинског и етно туризма”, навела је Радојевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана