Празнична дружења у “Мозаику пријатељства” за срца пуна љубави

Ивана Кардум
Празнична дружења у “Мозаику пријатељства” за срца пуна љубави

Бањалука - Припреме за сада већ традиционалну новогодишњу трпезу коју организује “Мозаик пријатељства” у пуном су јеку, а из ове хуманитарне организације поручују да и ове године очекују препуну салу и велики број корисника њихових услуга.

Да би празнична трпеза била богатија, великој донаторској акцији “Оброк љубави”, коју организује “Мозаик пријатељства”, придружио се и град Бањалука дарујући 1.000 КМ.

- Велика похвала за град што нам је прошле седмице уплатио донацију од 1.000 КМ за организовање празничних свечаности. Поред ове, стигле су бројне донације од разних фирми и појединаца, којима овим путем такође захваљујемо - рекао је предсједник организације “Мозаик пријатељства” Мирослав Субашић.

Како је број људи све већи, организатори су одлучили да и ове године организују ручак за Нову годину по јулијанском календару, па им је због тога свака помоћ и донација у виду хране, новца и услуга добродошла.

Субашић наглашава колико им значе сва пристигла средства, јер сами не би могли да припреме програм на квалитетан начин. Поред већ пристиглих, ових дана се очекује још већи број донација, те из удружења моле грађане да у што већем броју подрже ову хуманитарну акцију.

Просторије “Мозаика пријатељства” су и претходних година за вријеме празника биле препуне, тако да се ове године очекује више од 300 људи.

Програм ће почети у четвртак, подјелом новогодишњих пакетића за најмлађе кориснике кухиње “Оброк љубави”.

- Удружење ће и ове године организовати подјелу пакетића за 200 дјеце која се хране у нашој кухињи. Ову праксу обављамо годинама, како бисмо нашим малишанима увеличали празничну атмосферу - истакао је Субашић.

Након тога, традиционално ће се организовати празничне трпезе, а добру атмосферу ће, као и претходних година, употпунити добра музика.

Он подсјећа да су прошле године за три празнична ручка направили хиљаду сарми, а појело се 300 килограма купуса.

- Трпеза ће, као и сваке године, бити богата, а на њој ће се наћи супа, сарма, месо, риба, колачи, пите, сиреви, као у најбољем ресторану са музиком. Позивамо добре људе да помогну колико и како могу, донацијама или да сами направе неку ђаконију и да сви заједно обрадујемо кориснике јавне кухиње. Наш једини циљ је да обрадујемо друге - додао је Субашић.

Корисници “Мозаика пријатељства” не крију радост, а многима ово представља једину прилику да празнике као некада прославе у пуној кући и веселој атмосфери.

- Наша празнична дружења су прешла у традицију. Ја сам већ навикла да Божић и Нову годину прослављам са овим људима, који, слободно могу рећи, чине моју другу породицу - рекла је једна од корисница “Бакиног кутка”.

Богат програм

Прва манифестација биће организована у четвртак, са почетком у 11.30 часова, уз обавезно присуство дјеце, која ће уживати у представи Дјечијег студија глуме “Рода”, саопштено је из “Мозаика пријатељства”.

Петак је резервисан за свечани ручак за учеснике радионица и дружење “Бакин кутак” са почетком у 12 часова, новогодишњи ручак биће организован посљедњег дана 2018. године у 13 часова, а на Бадњи дан корисници ће моћи да уживају у божићном ручку, који ће почети у 13 часова. Из удружења ни ове године нису заборавили на прославу Православне нове године, па ће организовати новогодишњи ручак у 13 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана