Posljednja sjednica Gradskog parlamenta ove godine 26. decembra

Srna
Posljednja sjednica Gradskog parlamenta ove godine 26. decembra

Banjaluka - Skupština grada Banjaluka u srijedu, 26. decembra, razmatraće prijedlog gradskog budžeta za 2019. godinu, rebalans budžeta za ovu godinu, te prijedlog odluke o usvajanju strategije razvoja grada Banjaluka u periodu od 2018-2027. godine, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.

Skupština će razmatrati i Regulacioni plan dijela centralnog područja grada, koji je rađen godinu i po.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je u dva ciklusa rasprava došao veliki broj prijedloga i primjedbi i da je sada konačno složen dobar regulacioni plan, kao značajan iskorak u odnosu na postojeći.

"Centralna zona grada treba doživjeti veliku transformaciju, od stare autobuske stanice, preko platoa ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske do potpune nove vertikale koja se otvara ispred Spomenika banu Milosavljeviću, pa do bivše zgrade Direkcije za puteve, koja se urbanistički potpuno transformiše i na čemu će se, vjerujem, raditi narednih desetak godina", istakao je Radojičić.

Biće tu, dodao je on, i revitalizacije manjih prostora, poput Bašte sljezove boje, dva manja prostora za kulturu i mnogo novih urbanističkih sadržaja, kao što je gradnja solitera, što ima u svim velikim modernim gradovima. Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić rekao je da je posljednja ovogodišnja sjednica sa obimnim redom.

"Tu su značajne odluke i akti kojima Gradska uprava privodi kraju svoj posao za ovu godinu, a samim tim i gradski parlament", rekao je Talić.

Gradski parlament će na zasjedanju 26. decembra razmatrati programe uređenja gradskog građevinskog zemljišta i zajedničke komunalne potrošnje odjeljenja za saobraćaja i puteve i za komunalne poslove za narednu godinu.

Odbornici će razmatrati i programe razvoja sporta i sufinansiranja kulturno-umjetničkog amaterizma, programa i projekata iz oblasti kulture za 2019. godinu, kao i godišnji kalendari kulturnih i turističkih manifestacija.

Odbornici će razmatrani i prjedloge odluka o taksi prevozu i o izmjeni Odluke o visini boravišne takse. Na dnevnom redu posljednje ovogodišnje sjednice nalazi se i prijedlog programa rada Skupštine grada za 2019. godinu, te više tačaka iz oblasti prostronog planiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana